Stages
setting the scene for development
rawpixel-660716-unsplash.jpg

Hold dig opdateret

‘Scener fra et start-up’

Så hvad gør du?

Vil man lykkes med at rekruttere gode folk, og bygge en solid organisation er det vigtigt at:

·      Stille skarpt på, hvilke kompetencer man selv, som ejere eller partnergruppe, besidder, og hvilke man mangler. Vi fristes ofte til at ansætte folk der ligner os selv, men mere af det samme er sjældent det der får hverken ideer eller virksomheder til at vokse.

·      Kigge på de medarbejdere man evt allerede har ansat, og overveje grundigt hvilke faglige kompetencer, erfaringer og egenskaber der vil udgøre et godt match og samtidigt en tilpas forstyrrelse på holdet. Mangfoldighed skaber dynamik - når den dyrkes og ledes bevidst..

·      Gennemføre en grundig rekrutteringsproces hvor man taler med forskellige profiler. Den hurtige ansættelse af hende du kender fra studiet, eller ham du mødte hos fælles venner, var muligvis en god idé, da I gik fra 2 til 4 medarbejdere, men er det sjældent når du skal sætte et større hold. Gennemfør ensartede, individuelle interviews med flere kandidater, bed dem evt komme med løsninger på den samme case, og vurder deres forskelle op imod, det du har og det du mangler, i din virksomhed.


Dorthe Hove Olesen1 Comment