Stages
setting the scene for development
rawpixel-660716-unsplash.jpg

Hold dig opdateret

‘Scener fra et start-up’

Mine gode råd

Når der bliver flere ansatte i virksomheden, er det en god idé at:

  • Arbejde aktivt for at bevare start-up ånden. Folkene du har ansat, har købt ind på dig og netop denne virksomheds idé og fortælling. Men vid, at start-up ånden ikke bor i antallet af pizzaer og dåsecolaer I konsumerer, eller i en teenage-agtig insisteren på, at det rebelske og nyskabende består i ikke at have nedskrevne rammer for noget som helst. Ånden, eller kulturen, bor i dét I fortæller hinanden - du og dine evt. founder-kollegaer er virksomhedens vigtigste historiefortællere.

  • Få beskrevet virksomhedens kerneprocesser! Ja, det lyder kedeligt, men det er nødvendigt at både nye og gamle medarbejdere forstår og er enige om, hvordan I gør tingene hos jer, når du ikke længere kan være inde over alle detaljer. Når du har det på plads, så kan du koncentrere dig om de strategiske beslutninger - og om at viderefortælle og udvikle virksomhedens grundfortælling.

  • Skab dig en struktur, der sikrer, at du får talt med alle medarbejdere med jævne mellemrum. Da I var 5-7 stykker var det ikke noget du behøvede at tænke over, for I så hinanden hver dag, men hvis du ikke er opmærksom, så kan der pludselig være gået flere dage eller måske uger, hvor du ikke rigtigt har haft kontakt med en eller flere af dine folk. Og som sagt; du er fortællingen, og en afgørende brik i den kultur og den fortælling dine medarbejdere har købt ind på.

Dorthe Hove Olesen